Tuesday , 30 April 2024

Στο… κόκκινο η κίνηση στη Θεσσαλονίκη – «Κολλημένα» τα Ι.Χ. στην Περιφερειακή παρά το… πάγωμα του Flyover

Άλλη μία βδομάδα ξεκίνησε με προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων στον Περιφερειακό και σε δρόμους της Θεσσαλονίκης παρά την αναστολή των εργασιών του Flyover. Μποτιλιάρισμα επικρατεί στο ρεύμα με κατεύθυνση δυτικά από το ύψος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» έως τον κόμβο της Πυλαίας. Στο αντίθετο ρεύμα μποτιλιάρισμα υπάρχει από τα Κωνσταντινουπολίτικα μέχρι το ύψος των Πεύκων

Η αναστολή των εργασιών
Παρά την αναβολή από το ΣτΕ για την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του έργου το πρόβλημα της μετακίνησης παραμένει δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Υπενθυμίζεται ότι για τις 22 Μαΐου έλαβε αναβολή από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης της υλοποίησης του Flyover στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε κατατεθεί από τον Σύνδεσμο Κατοίκων του Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών και από φορείς της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του ότι δεν κατατέθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου, ο εισηγητής έκρινε ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία για την εισήγησή του, με αποτέλεσμα η συζήτηση να λάβει αναβολή για την Τετάρτη 22 Μαΐου. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της αίτησης για αναστολή των εργασιών για το Flyover από Συλλόγους ήταν να γίνει κανονικά αύριο, 16 Απριλίου.

Σταϊκούρας για Flyover: Προσωρινή η εμπλοκή
Προσωρινή εμπλοκή χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για πάγωμα των εργασιών στο Flyover ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός εκτίμησε πως «θα είναι μια προσωρινή εμπλοκή και το έργο θα προχωρήσει κανονικά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πράγματι είχαμε μια δικαστική εμπλοκή την οποία θα επιδιώξουμε συλλογικά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό φέρνει μικρές καθυστερήσεις, αλλά εκτιμούμε ότι θα είναι παροδικές και πολύ μικρές, έτσι ώστε το έργο πράγματι να ολοκληρωθεί το 2027» είπε.

Πρόβλημα και στο κέντρο της πόλης
«Κολλημένοι» όμως στην κίνηση βρίσκονται πρωινό Δευτέρας και όσοι οδηγοί επέλεξαν να μετακινηθούν μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο κέντρο, αρκετή κίνηση παρατηρείται στην Εγνατία, από το ύψος του Βαρδάρη έως τα Πανεπιστήμια, στο ρεύμα με κατεύθυνση δυτικά, ενώ στο αντίθετο ρεύμα υπάρχει μποτιλιάρισμα από το ύψος της οδού Δωδεκανήσου έως το ύψος της πλατείας Αρχαίας Αγοράς. Παράλληλα, σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία στην Τσιμισκή, καθώς και σε κάθετες οδούς. Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει και στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και στα δύο ρεύματα. Να σημειωθεί ότι στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας υπάρχει μποτιλιάρισμα σε όλο το μήκος της.
Στη δυτική πλευρά της πόλης, κίνηση παρατηρείται στην οδό Λαγκαδά, μόνο στο ρεύμα προς κέντρο, από το ύψος του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά έως τη συμβολή της οδού με την Εγνατία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *