Thursday , 25 April 2024

Στο “μικροσκόπιο” της ΑΑΔΕ εταιρία στη Θεσσαλονίκη που έχει να ασκήσει οικονομική δραστηριότητα από το 1997(!)

“Σαφάρι” έχουν ξεκινήσει τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον εντοπισμό εταιριών που φοροδιαφεύγουν.

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ αναζητά τα οικονομικά στοιχεία ακόμα και παλαιών εταιριών που δεν ασκούν πλέον οικονομική δραστηριότητα, εδώ και χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στο “μικροσκόπιο” της ΑΑΔΕ βρίσκεται εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) που συστάθηκε τη δεκαετία του ‘60 στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο το εμπόριο ειδών οικιακής χρήσης και η τελευταία της οικονομική δραστηριότητα φαίνεται ότι ήταν πριν από 22 χρόνια, το 1997!

“Από τις αρχές του έτους, οι φορολογικοί έλεγχοι σε εταιρίες βρίσκονται σε ένταση”, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μιχάλης Κούπκας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το πρόστιμο των 250 ευρώ που έκοψε μεικτό κλιμάκιο σε ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επειδή δεν έκοψε μία απόδειξη!

“Το τελευταίο εξάμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες έλεγχοι σε επιχειρήσεις του κλάδου μας ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί και πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Κώστας Ιακώβου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *