Friday , 29 March 2024

Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Γ. Κατσιάνη

Ακούγοντας κάποιος τις χθεσινές εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για το Fuel Pass 2, έμενε με την απορία τι θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει η διάρκεια της συγκεκριμένης επιδότησης.

Η απάντηση είναι απλή: εκλογές.

Επειδή στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο, η κυβέρνηση δίνει πλέον βαρύτητα στην εφαρμογή μέτρων με κοινωνικό αποτύπωμα, τα οποία θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς των αποφάσεων της, το επόμενο διάστημα.

Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θεωρεί ότι με την επιδοματική πολιτική, θα καταφέρει να μετριάσει τη δυσφορία που υπάρχει στην κοινωνία για την ακρίβεια και το υπέρογκο κόστος της καθημερινότητας.

Αρκεί όμως μόνο αυτό για να βγάλει το καλοκαίρι και να πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο, με το σύστημα της απλής αναλογικής;

Η απάντηση είναι απλή: όχι.

Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα δείτε να παρουσιάζονται μελέτες για μια σειρά από έργα  που επρόκειτο να γίνουν ανά την επικράτεια.

Κυρίως, στις περιοχές εκείνες όπου τα ποσοστά της ΝΔ καταγράφουν χαμηλή πορεία, όπως είναι μεταξύ άλλων η Α΄ Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την θητεία της, πρέπει να λάβουν υπόψιν τους ότι λαμβάνεις πρωτοβουλίες όταν είσαι σε θέση ισχύος.

Ο επικείμενος χειμώνας αποτελεί ασύμμετρη απειλή για την καθημερινότητα αλλά και για την υπεροχή της ΝΔ έναντι των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να υιοθετήσει το ρητό «το γοργόν και χάρειν έχει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *