Saturday , 20 April 2024

Στο ναδίρ η ζήτηση για τα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα

“Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα” φαίνεται ότι ισχύει σχετικά με το καταναλωτικό ενδιαφέρον για τα αμνοερίφια, ενόψει Πάσχα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Σάββα Κεσίδη, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ζήτηση για την αγορά του παραδοσιακού οβελία μειώθηκε κατά 20%.

“Το 2014 υπήρχαν 1056 κρεοπωλεία στο νομό Θεσσαλονίκης ενώ σήμερα υπάρχουν 916 σημεία λιανικής πώλησης”, δήλωσε ο κ. Κεσίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Στέργιος Κύρτσιος, τόνισε πως η τιμή των αμνοεριφίων θα κυμανθεί φέτος μεταξύ 8 και 9 ευρώ το κιλό.

“Θεωρώ ότι η τιμή των εισαγόμενων αμνοεριφίων πρέπει να είναι κάτω από 6 ευρώ το κιλό. Οτιδήποτε άλλο είναι αθέμιτος ανταγωνισμός”, σημείωσε ο κ.Κύρτσιος.

“Ο αθέμιτος ανταγωνισμός δημιουργείται από την επικοινωνιακή τακτική των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και από τις παράνομες πρακτικές των ελληνοποιήσεων, τις οποίες το κράτος θα πρέπει να λάβει μέριμνα”, υπογράμμισε ο κ. Κεσίδης.

Εξάλλου, έκκληση στους καταναλωτές να προτιμήσουν τα ελληνικά προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

“Ψωνίστε ελληνικά προϊόντα και από μικρές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο κ. Ζορπίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *