Thursday , 2 May 2024

Στο πένθος η Βενετία: Αδιευκρίνιστα τα αίτια της τραγωδίας με δύο παιδιά και 21 νεκρούς από πτώση λεωφορείου

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε απέναντι από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Ανάμεσα στα θύματα που εντοπίστηκαν είναι πέντε Ουκρανοί πολίτες, ένας Γερμανός, ένας Κροάτης, ένας Γάλλος και ο Ιταλός οδηγός, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες επιβαίνοντες στο λεωφορείο.

Το δυστύχημα
Η τραγωδία συνέβη χθες το βράδυ στην περιοχή Μέστρε της Βενετίας, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, προερχόμενο από κάμπινγκ, έπεσε από αερογέφυρα πάνω στις γραμμές του τρένου στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού. Μετά τη βουτιά των περίπου 15 μέτρων τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι πυροσβέστες όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να ανασύρουν τραυματίες και σορούς από τα συντρίμμια, ενώ μέχρι τα ξημερώματα δεν μπόρεσε να μετακινηθεί το λεωφορείο από τις σιδηροδρομικές γραμμές εφόσον υπήρχε συνεχής κίνδυνος το υβριδικό όχημα να εκραγεί.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές
Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να αισθάνθηκε αδιαθεσία ο 40χρονος οδηγός, ενώ δεν βρέθηκαν στο έδαφος ίχνη φρεναρίσματος. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν στις τοπικές Αρχές η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο ΠτΔ Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η πόλη σε κατάσταση πένθους
Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο κήρυξε την πόλη σε κατάσταση πένθους. Πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη στην ηπειρωτική χώρα μόλις 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παλιάς πόλης της Βενετίας, δήλωσε ο Ρενάτο Μποράσο, αξιωματούχος της πόλης της Βενετίας. Δύο από τους νεκρούς ήταν παιδιά, δήλωσε ο νομάρχης της Βενετίας Μικέλε Ντι Μπάρι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία της περιοχής.

Μεγάλη τραγωδία
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RAI ότι τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη αδιευκρίνιστα. «Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς συνέβη. Το λεωφορείο ήταν καινούργιο και ηλεκτρικό και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν ιδιαίτερα προβληματικό» πρόσθεσε.

Τροχαία δυστυχήματα
Το 2017, άλλοι 16 άνθρωποι που επέβαιναν σε λεωφορείο, που μετέφερε Ούγγρους φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα κοντά στη βόρεια πόλη Βερόνα. Και το 2013 επίσης 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα από τα χειρότερα τροχαία δυστυχήματα στην Ιταλία, όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα κοντά στη νότια πόλη Avellino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *