Friday , 19 April 2024

Στο… περίμενε για 800 ευρώ, εδώ και τρεις μήνες(!) 500.000 εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

Του Γ. Κατσιάνη

Το χρώμα του χρήματος εδώ και… μήνες έχουν να δουν 500.000 εργαζόμενοι στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού.

Ο λόγος είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης των 800 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στις 24 Φεβρουαρίου του 2021 εκδόθηκε το ΦΕΚ όπου στο άρθρο 43 του νόμου 4778/2021 περιγράφονταν πως θα καταβληθεί η  έκτακτη αποζημίωση στους εργαζόμενους, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στο ύψος του επιδόματος ανεργίας (400 ευρώ), για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Μάλιστα, στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 43 αναφέρονταν πως θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) όπου θα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου.

«Παρά τις ρητές δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας για άμεση καταβολή του επιδόματος, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Παναγιώτης Κούκος.

Την επόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει την πραγματοποίηση κινητοποίησης, με βασικό αίτημα την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *