Wednesday , 24 April 2024

Στο “περίμενε” οι κυλικειάρχες για το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των σχολικών κυλικείων

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες κυλικείων της χώρας καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμη το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των σχολικών κυλικείων.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” Στέφανος Φακούδης τόνισε ότι “περιμένουμε το πώς θα ανοίξουμε και υπό ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουμε. Ζητάμε τα σχολικά γεύματα να περάσουν στα χέρια των άμεσα υγειονομικών υπευθύνων, που δεν είναι άλλοι από ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων. Η σίτιση των σχολείων πρέπει να γίνεται ως δεκατιανό και όχι ως μεσημεριανό. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται την ώρα λειτουργίας του σχολείου μέσω κυλικείων, με πιστοποιημένα προϊόντα, όπως συμβαίνει στα σχολεία της Κύπρου” επεσήμανε ο κ. Φακούδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Φακούδης τα μέλη του σωματείου ζητούν να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών κυλικείων και να νομοθετηθεί ενός έτους παράταση των συμβάσεων για όλο τον κλάδο καθώς ήταν για όλους μας μία ζημιογόνος χρονιά.

“Αυτή τη στιγμή 8.500 άνθρωποι είναι ξεκρέμαστοι. Είμαστε άνεργοι από τον περασμένο Μάρτιο. Πήραμε το οικονομικό βοήθημα τον Μάιο και έκτοτε περιμένουμε πότε θα ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Το κυλικείο είναι θεσμός. Οι υπεύθυνοι έπρεπε να δουν το θέμα μας πολύ νωρίτερα” επεσήμανε ο κ. Φακούδης.

Σήμερα στις 17.00 οι κυλικειάρχες του νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *