Saturday , 20 April 2024

Στο… πόδι άνδρες της τροχαίας για τις ασφαλείς μετακινήσεις των εκδρομέων – Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος

Σε επιφυλακή είναι από το πρωί άνδρες των υπηρεσιών της τροχαίας λόγω της εξόδου των εκδρομέων των Χριστουγέννων, που αναμένεται σήμερα να κορυφωθεί. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διατεθεί περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και κυρίως στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων. Περιπολικά και τροχονόμοι ήδη βρίσκονται στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή πληροφοριών στους οδηγούς. Τα μέτρα της τροχαίας έχουν ληφθεί από χθες, 23 Δεκεμβρίου, και θα ισχύουν έως τις 8 Ιανουαρίου 2023.


Συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις
Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς αυτοκινήτων να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συμβουλεύει ακόμη οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους άνδρες της τροχαίας δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, μέσω της διενέργειας τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) με σκοπό την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *