Friday , 19 April 2024

Στο… πόδι η τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων της 25ης Μαρτίου – Έκτακτα μέτρα στους δρόμους

Από σήμερα το απόγευμα που αναμένεται να αυξηθεί η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου η Ελληνική Αστυνομία παίρνει αυξημένα μέτρα στους δρόμους της χώρας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι από σήμερα το απόγευμα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στο οδικό δίκτυο της χώρας. Επίσης περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό … επιστρατεύονται για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Τα μέτρα που ισχύουν
Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση των αυτοκινήτων. Άνδρες της αστυνομίας θα υπάρχουν σε αεροδρόμια, λιμάνια και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται η συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Συγκροτούνται συνεργεία γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κτλ. Επίσης θα υπάρχει η ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
Σήμερα στο ρεύμα εξόδου από 16:00 μ.μ. -21:00 μ.μ. και αύριο από τις 08:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.:
-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
-Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
-Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.
Την Κυριακή 26 Μαρτίου
Ισχύουν οι απαγορεύσεις για το ρεύμα εισόδου από τις 15:00 μ.μ – 21:00 μ.μ. στους δρόμους:
-Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *