Friday , 3 May 2024

Στο… πόδι θέτει ο «Κλέων» δήμο Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Από σήμερα ανοίγουν κλιματιζόμενοι χώροι

Σε επιφυλακή λόγω του καύσωνα έχουν τεθεί το αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (ΑΤΠΠ) και η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στην περιοχή. Επίσης η αυτοτελής διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει σημάνει συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων με αυξημένες περιπολίες στο δάσος του Σέιχ Σου και σε άλλες δασικές περιοχές της Περιφέρειας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης από σήμερα και έως το Σάββατο 15 Ιουλίου θα είναι ανοιχτοί οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι:
-Το φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις 7:00 π.μ.έως τις 22.00 μ.μ.
-Το 4ο και το 5ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Αλεξανδρείας 27 αντίστοιχα) από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. Επίσης το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Υπνωτήριο Αστέγων θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο από αύριο Τετάρτη έως το Σάββατο και θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα θα λειτουργούν:
-Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62) από τις 9:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.
-Το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13) από τις 17:00 μ.μ. έως τις 9:00 π.μ.

Περιπολίες στο Σέιχ Σου
Με πέντε οχήματα και άνδρες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούνται περιπολίες στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου από τις 8:00 π.μ. έως τις 22.00 μ.μ., ενώ ακόμα τρία οχήματα του τμήματος έχουν διατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Συκιές: Δωρεάν είσοδος στο δημοτικό κολυμβητήριο
Από αύριο (12/7) έως την Τετάρτη 19 Ιουλίου το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών θα είναι στη διάθεση όλων των πολιτών με δωρεάν είσοδο για επτά μέρες. Οι προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες μέσα στα επόμενα 24ωρα οι οποίες θα δημιουργήσουν συνθήκες καύσωνα σήμαναν συναγερμό στη διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών η οποία αποφάσισε να θέσει τους δημοτικούς χώρους που διαθέτει, τα ΚΑΠΗ καθώς και το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών στη διάθεση των δημοτών και των κατοίκων του.Τα ΚΑΠΗ θα λειτουργούν από τις 8.00 το πρωί ως τις 8.00 το απόγευμα. από την Τετάρτη 12 έως την Τετάρτη 19 Ιουλίου.
Για έκτακτη ανάγκη οι πολίτες στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ (Β’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών και «Βοήθεια στο Σπίτι») μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 2310-631605.

Συστάσεις προς τους πολίτες
Όσο διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι καλό να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και τις άσκοπες μετακινήσεις, να λαμβάνουμε μέτρα αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τις αναγκαίες μετακινήσεις μας όπως πχ να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου, να πίνουμε άφθονα υγρά, να αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία και να προσέχουμε τη διατροφή μας. Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουμε να δίνουμε στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, στα βρέφη και στα παιδιά και σε όσους λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ελέγχοντας αν χρειάζεται ρύθμιση κατά τη διάρκεια των ημερών με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *