Friday , 19 April 2024

Στο… πόδι οι αγρότες – Κινητοποιήσεις και μπλόκα σε όλη τη χώρα

Αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες των αγροτών έχουν στήσει μπλόκα και πραγματοποιούν συντονισμένες δράσεις με διάφορες μορφές σε όλη τη χώρα: στη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πέλλα, τη Λακωνία, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα, την Πρέβεζα, την Ημαθία, τη Μεσσηνία, τη Λιβαδειά, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια.


Στην Κεντρική Μακεδονία

Στο Παγγαίο Καβάλας, οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οργανώνοντας την κλιμάκωση του αγώνα τους.
Στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα στον κόμβο της Κουλούρας και στη Διασταύρωση Νάουσας. Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το πρωί το κέντρο της Βέροιας καθώς μέλη του “Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας”, που εκπροσωπεί μια μερίδα του Αγροτικού κόσμου της περιοχής θα κάνει στις 11.30 το πρωί μηχανοκίνητη κινητοποίηση στην πόλη.
Αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα τους είναι οι αγρότες και στην Πέλλα που καθημερινά ενισχύουν τα μπλόκα τους και προετοιμάζονται για κλιμάκωση σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Οργισμένοι αγρότες κυρίως κερασοπαραγωγοί έχουν στήσει μπλόκο στο Μεσημέρι Έδεσσας. Οι αγρότες από την περιοχή της Άρνισσας, κυρίως μηλοπαραγωγοί, έστησαν μπλόκο στον κόμβο Αλυσίδα. Οι αγρότες του δήμου Σκύδρας παραμένουν στα μπλόκα σε Μαυροβούνι και Πλεύρωμα. Και οι αγρότες από τα χωριά του δήμου Πέλλας ενισχύουν το μπλόκο στο Γυψοχώρι.
Οι αγρότες από την περιοχή της Αλμωπίας οργανώνουν σύσκεψη αύριο Πέμπτη στην Αριδαία, ενώ χτες το πρωί παρέταξαν για λίγες ώρες τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Φιλώτιας.

Στη Δυτική Μακεδονία
Μπλόκο στήθηκε από δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφους και στον κόμβο Φιλώτα στο Αμύνταιο, όπου παρέταξαν τα τρακτέρ τους. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί σε ενίσχυση του αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως και τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής για να εκφράσουν τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Στη Λάρισα, οι αγρότες των Φαρσάλων θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης. Ταυτόχρονα γίνονται συσκέψεις όπου συζητιέται το πώς θα κλιμακωθεί ο αγώνας, βγάζοντας επιπλέον τρακτέρ στους δρόμους του νομού ή ενισχύοντας το μπλόκο στην Καρδίτσα. Σήμερα, στις 7.00 το βράδυ στο θέατρο «ΜΑΞΙΜ» θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη οι αγροτικοί σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου, ενώ τις επόμενες μέρες θα βγάλουν τρακτέρ στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας.
Οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Την ίδια στιγμή, το μπλόκο που έστησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς στον κόμβο του Αη Γιάννη, στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ενισχύεται καθημερινά με νέα τρακτέρ, ενώ παράλληλα με την οργάνωση του μπλόκου οι αγρότες της περιοχής σχεδιάζουν και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό του δρόμου.
Μπλόκα έχουν στηθεί και σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου ενώ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την περιφερειακή αρχή στην Τρίπολη απαιτώντας άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *