Wednesday , 1 May 2024

Στο… πόδι ο κρατικός μηχανισμός λόγω πυρκαγιών – Σε ποιες δασικές περιοχές της Χαλκιδικής απαγορεύεται η κυκλοφορία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές αρχές και για σήμερα, Κυριακή, σε αρκετές περιοχές της χώρας που εμφανίζουν υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Από σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα ενισχύονται πολύ οι βοριάδες που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, εξαιτίας των οποίων θα πέσει και η θερμοκρασία. Από τη μια θα έχουμε δροσιά αλλά από την άλλη θ’ αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών» λέει στο thesseconomy.gr ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Πρόστιμο 300 ευρώ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική είναι σε υψηλό κίνδυνο. Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε περιοχές των δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. ’Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Αικατερίνης Π. Ζωγράφου, «αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη στις κάτωθι περιοχές από Ω/08:00΄ της 06-08-2023 μέχρι την Ω/20:00΄ της 06-08-2023, α) στη χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου), β) στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά), γ) στον δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου)».

Η Πολιτική Προστασία
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων και άλλα. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *