Sunday , 28 April 2024

Στο ρυθμό των Forward Green και Renewable Energytech η Θεσσαλονίκη

Μια ισχυρή εκθεσιακή συμμαχία, που «παντρεύει» την κυκλική οικονομία με την «πράσινη» και «έξυπνη» ενέργεια, συνιστά το εκθεσιακό «δίδυμο» FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN μεγάλωσε φέτος και εμπλουτίστηκε με τη RENEWABLE ENERGYTECH, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Energypress.

Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώνεται στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία,  Αγγλία, ΗΠΑ, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία και Φινλανδία), εκ των οποίων οι 132 είναι άμεσοι.

Δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης απορριμμάτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, βιομάζα, βιοαέρια, υδροηλεκτρικά, γεωθερμία κλπ), της αποθήκευσης ενέργειας, του υδρογόνου και των «πράσινων» αερίων, της ηλεκτροκίνησης, της εξοικονόμησης, των έξυπνων εφαρμογών διαχείρισης, των πρακτικών επαναχρησιμοποίησης απορριμμάτων, της αξιοποίησης πρώτων υλών, της ανακύκλωσης είναι οι εκθέτες των δύο διοργανώσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο επενδυτικό σκέλος των δύο εκθέσεων με παρουσία μεγάλων εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών project.

Το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO οργανώνουν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις ΑΠΕ, την αποθήκευση και τις πράσινες τεχνολογίες με 14 ενότητες και 77 ομιλητές.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 33 μεμονωμένες εκδηλώσεις με 110 εισηγητές/ομιλητές.

Τα «HELEXPO DIALOGUES» θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, την Energypress και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ ενταγμένη σε αυτά είναι και η ημερίδα διαλόγου του Ράδιο Θεσσαλονίκη για τον αντίκτυπο του έργου του Flyover στην καθημερινότητα.

Επίσης, η πρωτοβουλία CIRCULART θα παρουσιάσει την εικαστική έκθεση «ΑΝΑ–ΚΥΚΛΩΣΗ», στην οποία λαμβάνουν μέρος πέντε σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος στις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αλλά και για το κοινό κατόπιν εγγραφής με έναν από τους παρακάτω τρόπους: ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης ή εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (Περίπτερα 15 & 13).

Το ωράριο των δύο εκθέσεων είναι Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο από τις 10:00-19:00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *