Wednesday , 8 May 2024

Στο στόχαστρο διοίκησης και εργαζομένων του ΟΑΣΘ η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών-Χωρίς λεωφορεία αύριο από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη αύριο, Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι.   

Αφορμή για την αιφνιδιαστική απόφαση στάθηκε η μη καταβολή των επιδομάτων ανθυγιεινού και θέσης ευθύνης στους εργαζόμενους.  

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε πέντε χρόνια στο ενιαίο μισθολόγιο και τα συγκεκριμένα επιδόματα δίνονταν κανονικά μέχρι χθες, δεν εκδόθηκε καμία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα οριστικοποιούσε την καταβολή τους. Αντίθετα, υπάρχει αντίστοιχη ΚΥΑ για ΟΣΥ και ΟΣΕ», δήλωσε στην TV100 ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Προσφυγή της διοίκησης κατά των εργαζομένων

Εξάλλου, σε μια προσπάθεια να μην μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία, η διοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

«Ο ΟΑΣΘ κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ φέρεται να είναι δυσαρεστημένη με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών γιατί παρά το γεγονός ότι έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση της ΚΥΑ, μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *