Tuesday , 19 March 2024

Στο ταμπλό του Χ.Α. από σήμερα οι μετοχές της INTERLIFE Ασφαλιστικής, με τιμή έναρξης 3,48 ευρώ

Σήμερα 26/01/21 εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι μετοχές της INTERLIFE Ασφαλιστικής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο ΧΑΑ μετά από 3,5 χρόνια.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι υποδέχθηκε σήμερα την Διοίκηση της Interlife AAEΓΑ με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου των 18.567.912 κοινών ονομαστικών της  εταιρείας, με τιμή έναρξης τα 3,48 ευρώ. Οι μετοχές της εταιρείας συνεχίζουν να διαπραγματεύονται παράλληλα στην Ν.Ε.Α του Χρηματιστηρίου της Κύπρου.
Με την ευχή η εισαγωγή της Interlife να σηματοδοτήσει την εισαγωγή πολλών νέων εταιρειών στο εγγύς μέλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, υποδέχθηκε την Διοίκηση της Ιnterlife Ασφαλιστικής.
«Παρόλο που η εισαγωγή της Ιnterlife είχε ήδη την απαιτούμενη διασπορά και έτσι δεν συνοδεύτηκε από άντληση κεφαλαίων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης είτε μέσω δημόσιας εγγραφής, ευχόμαστε να τύχει της  καλύτερης δυνατής πορείας από πλευράς ρευστότητας. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη μη τραπεζική εταιρεία που εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προερχόμενη από κεφαλαιαγορά την ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

«Η είσοδος της Interlife στο Χρηματιστήριο αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή αλλά και διπλή χαρά καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας μας. Μία διαδρομή σταθερά ανοδική και κερδοφόρα ακόμα και μέσα στη δεκαετία των Μνημονίων» σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Βοτσαρίδης, προσθέτοντας «Στην ιδιαίτερη αυτή συνθήκη της πανδημίας αλλά και στην αισιόδοξη προοπτικής ανάκαμψης της οικονομίας μας το 2021, ελπίζουμε και ευχόμαστε η είσοδός μας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να σηματοδοτήσει παράλληλα και τις προοπτικές ανάπτυξης του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας γενικότερα».
Ο κ. Βοτσαρίδης ευχαρίστησε τις Διοικήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τους εργαζόμενους , τον ανάδοχο καθώς και τους διαμεσολαβητές της εταιρείας ανά την χώρα, τονίζοντας πως η συμβολή όλων των παραπάνω ήταν καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΙΝΤΕRLIFE AAEΓΑ Ιωάννη Παν. Βοτσαρίδη κατά την τελετή εισαγωγής της Εταιρείας στο ΧΑ (26/01/21):

“Κυρίες και Κύριοι Καλημέρα σας,

Η είσοδος της INTERLIFE στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή. Μας δίνει συγκίνηση, χαρά, υπερηφάνεια.

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς, και το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για την άψογη συνεργασία.

Να ευχαριστήσω επίσης, τα Στελέχη μας, τους Συνεργάτες μας, τους Εργαζόμενους της εταιρείας μας, αλλά και τον ανάδοχο, την ΚΥΚΛΟΣ ΑΕΠΕΥ για τη σκληρή δουλειά πολλών μηνών.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς το Δίκτυο των 2.000 και πλέον Διαμεσολαβητών μας, σε όλη τη χώρα, που είναι από τους βασικότερους συντελεστές της επιτυχίας μας.

Και τέλος, να ευχαριστήσω τους Μετόχους μας, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Φέτος, γιορτάζουμε διπλά:

Η είσοδος μας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ολοκληρώνει μια πορεία τριών δεκαετιών στην Ασφαλιστική Αγορά, και συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας μας, το 1991.

Μια διαδρομή διαρκώς ανοδική, και κερδοφόρα, ακόμη και μέσα στη δεκαετία των Μνημονίων.

Αλλά, και με ένα μοναδικό και διαχρονικό σύνθημα. Το σύνθημα, που ακολουθεί την 30χρονη πορεία μας:

Πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος…

Κυρίες και Κύριοι,

Στην ιδιαίτερη αυτή συγκυρία της Πανδημίας, αλλά και στην αισιόδοξη προοπτική ανάκαμψης της Οικονομίας μας, μέσα στο 2021, ελπίζουμε και ευχόμαστε:

Η είσοδος μας, στο ελληνικό Χρηματιστήριο, να σηματοδοτήσει, παράλληλα, και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του συνόλου της Ασφαλιστικής Αγοράς, προς όφελος της ελληνικής Οικονομίας γενικότερα.

Σας ευχαριστώ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *