Thursday , 28 March 2024

Στο ΥΜΑΘ αύριο οι μαθητές

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει αύριο παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ στις 13.00μμ. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνει η επαναλειτουργία των σχολείων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει “ότι θα αγωνιστούμε ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους κατάλληλους όρους για την προστασία της υγείας μας, των οικογενειών μας, των καθηγητών μας. Εμείς, άλλωστε, γνωρίζουμε ότι η πραγματική κατάσταση, με τις ελλείψεις στα σχολεία μας, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Μας λέει ότι στις αίθουσες οι μαθητές θα πρέπει να έχουν 1,5μ απόσταση ο ένας από τον άλλον. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για κάθε ένα μαθητή αντιστοιχούν 7m2, 15 μαθητές που ισχυρίζονται ότι χωράνε, σημαίνει 105m2!!!!! Πού έχει δει η υπουργός σχολική αίθουσα με 105m2; Μας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους καθηγητές. Πώς; Αφού ήδη είχαμε ελλείψεις και τώρα που κάποιοι είναι ευπαθείς και δε θα μπορούν να έρθουν; Πώς οι ακόμα λιγότεροι καθηγητές που διδάσκουν σε 2 και 3 σχολεία θα κάνουν διπλάσιες ώρες αφού τα τμήματα διπλασιάζονται; Τι θα γίνει με σχολεία κοντέινερ και με υπόγειες αίθουσες που δεν αερίζονται; Με σχολεία που δεν έχουν προαύλιο χώρο; Με το συνωστισμό που γίνεται στον ΟΑΣΘ?”

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, συν τοις άλλοις, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το πολυνομοσχέδιο με την Τράπεζα Θεμάτων που κατέθεσε, καθώς όπως επισημαίνει, κανείς δεν ασχολείται με τις πραγματικές ελλείψεις στα σχολεία που απασχολούν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *