Friday , 29 March 2024

Στο… ψυγείο μπαίνει η χώρα με αρνητικές θερμοκρασίες, χιόνια και βοριάδες – Η θερμοκρασία θα πέσει 6-8 βαθμούς Κελσίου

«Εβδομάδα βαρυχειμωνιάς θα έχουμε από την ερχόμενη Δευτέρα με τσουχτερό κρύο, χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και τοπικά ολικό παγετό στη Βόρεια Ελλάδα», αναφέρει στο thesseconomy.gr ο δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας. Όπως τονίζει «θα χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά ο κύριος όγκος χιονιού αναμένεται στην Ανατολική Ελλάδα». Ενδεχομένως –σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγνώσεις- να χιονίσει και σε περιοχές της Χαλκιδικής. «Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς με τοπικά ολικό παγετό, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στην ανατολική χώρα. Στα ηπειρωτικά της Βόρεια Ελλάδας στη Φλώρινα, στο Νευροκόπι αλλά και σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη μεθαύριο Κυριακή θα κυμανθεί από -3 βαθμούς Κελσίου με την μέγιστη να φτάνει μέχρι 2-4 βαθμούς. Συννεφιά με τοπικές βροχές θα έχουμε την Κυριακή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα. Από το μεσημέρι την υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά, το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές», σημειώνει ο κ. Σιούτας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βοριάδες στα πελάγη ισχυροί έως θυελλώδεις 6-8 μποφόρ.


Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
«Την ερχόμενη Δευτέρα στη βορειοδυτική χώρα αναμένονται λιακάδες με τσουχτερό κρύο. Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά χιόνια θα πέσουν και σε χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με ολικό παγετό τοπικά στα κεντρικά και βόρεια», σημειώνει ο μετεωρολόγος. Στη βόρεια χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 5-6, στην υπόλοιπη χώρα από -5 έως 9-10 βαθμούς Κελσίου.


Κλειστά σχολεία
Από χθες το βράδυ χιονίζει σε Φλώρινα και Κοζάνη, Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Πρεσπών είναι σήμερα κλειστά, ενώ στην πόλη της Φλώρινας άνοιξαν σήμερα μία ώρα αργότερα. Επίσης με απόφαση του δημάρχου Βοΐου Κοζάνης λόγω της χιονόπτωσης κλειστά είναι σήμερα και τα σχολεία και στον Πεντάλοφο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *