Friday , 19 April 2024

Στο 95% η συμμετοχή των μαθητών στα σχολεία της Κ.Μακεδονίας

Μεγάλο ποσοστό επαναπροσέλευσης στα δημοτικά σχολεία καταγράφηκε σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία.

Μιλώντας στο thesseconomy ο διευθυντής εκπαίδευσης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης σημείωσε ότι “η συμμετοχή των μαθητών φτάνει στο 95%. Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αγγίζει το 85%-90%. Τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας απαρέγκλιτα, τα σχολεία τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό ήταν το πιο μεγάλο στοίχημα. Σήμερα άνοιξαν περίπου 2000 σχολεία και 15.000 επανήλθαν στη θέση τους. Δεν καταγράφηκε καμία απουσία εκπαιδευτικού από την τάξη. Τα παιδιά που απουσιάζουν από τις τάξεις έχουν άτομα υψηλού κινδύνου στο οικογενειακό περιβάλλον τους και θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλε-διδασκαλίας”.

Όπως τόνισε ο κ. Κόπτσης η εικόνα που επικρατεί στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι άριστη. “Κερδίσαμε και αυτό το στοίχημα πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *