Tuesday , 16 April 2024

Στ.Καλαφάτης: Φιλοδοξούμε η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια για μια Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050

“Φιλοδοξούμε, με πρώτο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στη μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε την Ευρώπη πρώτη ήπειρο κλιματικά ουδέτερη ως το 2050. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε μια σειρά μεγάλων παρεμβάσεων. Μια τέτοια παρέμβαση είναι και η ηλεκτροκίνηση, από τα ιδιωτικά οχήματα, ως τα βαριά φορτηγά. Γι΄ αυτό πρωτοβουλίες αυτού του είδους είναι σημαντικές. Αποτελεί υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη καλύτερο, ασφαλέστερο, πράσινο”.

Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη συμεετοχή του σήμερα το μεσημέρι στην ετήσια «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης, την “Voltάρω 5” στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το “παρών’ στην εκδήλωση δίνουν από το πρωί χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Η παραλία, στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, γέμισε με επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρωτοποριακά ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters και πατίνια, ηλεκτρικούς φορτιστές, «έξυπνες» στάσεις με φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλεκτρικό λεωφορείο και επαγγελματικά οχήματα, ηλεκτρικά ποδήλατα ελληνικής κατασκευής με ειδικές προσαρμογές για άτομα με αναπηρίες, drones που μετέφεραν πατίνια και άλλα αντικείμενα, όπως και 50 spin bikes, στα οποία μικροί και μεγάλοι «έγραψαν» χιλιόμετρα υπό τις οδηγίες γυμναστών, με το χρηματικό αντίτιμο για την ενέργεια που συγκέντρωσαν να αποδίδεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στο «Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης ‘Άλμα Ζωής’».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *