Friday , 19 April 2024

Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα εντάξουμε και άλλους κλάδους στο πρόγραμμα ενίσχυσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε πως θα εμπλουτίζεται συνεχώς η λίστα εκείνων που θα ενισχυθούν από την κυβέρνηση καθώς πλήττονται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού. Είπε ότι το κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη, είναι η πτώση του τζίρου.

«Αν χρειαστεί θα εντάξουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, και άλλους κλάδους της οικονομίας στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Τα δημοσιονομικά και τα ταμειακά περιθώρια που έχει όμως το Κράτος δεν είναι απεριόριστα. Άρα, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε, με σύνεση, ώστε όλοι όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν – με κάποιο τρόπο – από το Κράτος και να περάσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση», σημείωσε. Ανέφερε επίσης ότι δόθηκε ήδη παράταση της καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, σε όσους ανέργους λήγει στις 31 Μαρτίου και πως θα ενταχθούν και εκείνοι των οποίων η επιδότηση έληξε πιο πριν. «Αρά, θα δοθεί η παράταση η οποία χρειάζεται για να καλυφθούν οι άνθρωποι οι οποίοι θα έπιαναν δουλειά, οι πιο πολλοί από αυτούς την 1η Απριλίου, αλλά, τώρα δεν θα μπορέσουν να το κάνουν για ένα χρονικό διάστημα, τουλάχιστον δύο μηνών», συμπλήρωσε ενώ μίλησε και για τη στήριξη του τουρισμού.

«Θα υπάρξει ένα ισχυρό μήνυμα και προς τους επισκέπτες στην Πατρίδα μας, οι οποίοι θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ ορισμένων τουριστικών προορισμών, αυτό το Καλοκαίρι, ώστε να προτιμήσουν την Ελλάδα γιατί θα την βρουν μια ασφαλή χώρα για να περάσουν αυτό το λίγο χρόνο των διακοπών τους, μετά από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Γι’ αυτό ο τουριστικός κλάδος θα στηριχθεί ό,τι και να γίνει. Είναι η βασική σημαία, που θα μας οδηγήσει έξω από την κρίση», υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *