Saturday , 20 April 2024

Στ.Πέτσας: “Ότι ανοίγει από τις 4 Μαϊου μπορεί να ξανακλείσει” – “Θα υπάρχουν έλεγχοι και βαριά πρόστιμα”

Να μην επαναπαυτούν κάλεσε σήμερα το πρωί τους πολίτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προειδοποιώντας για βαριά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών όταν ανοίξουν τα καταστήματα.

“Ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας. Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό και θα είναι βαριά, στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα” ανέφερε σχετικά ο κ.Πέτσς μιλώντας σήμερα το πώι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα αφορούν τους καταστηματάρχες, αλλά και τους πολίτες για τις μάσκες όπου αυτές είναι υποχρεωτικές-πρόστιμα 150 ευρώ για τους πολίτες – ή τις αποστάσεις των τραπεζιών.

H νέα φάση των μέτρων, πρόσθεσε ο κ.Πέτσας, είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη και έχουν ως στόχο την επαναφορά στην κανονικότητα σε φάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκλογών στις σκέψεις του πρωθυπουργού όπως φοβάται η αντιπολίτευση. 

Όσον αφορά τη δημόσια υγεία κσι την ενίσχυση του ΕΣΥ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. “Όταν λέμε ότι έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις κι από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ”, σημείωσε.

Όοσν αφορά, δε, την απασχόληση, επισήμανε πως “από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, άλλα είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού θα στηρίξουμε την απασχόληση και το μη μισθολογικό κόστος. Είχαμε πόρους για Μάρτιο – Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *