Friday , 29 March 2024

“Συγγνώμη ξανά” από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς με τα λεωφορεία

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Συγγνώμη για το κακό συγκοινωνιακό έργο που προσφέρει ο ΟΑΣΘ ζήτησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή “Δεύτερη ματιά” με τον Νίκο Ηλιάδη.

“Ο ΟΑΣΘ κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το πρόβλημα” τόνισε και επεσήμανε οτι σε δέκα μέρες αναμένεται η διεξαγωγή διαγωνισμού για τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων ενώ σε 15 ημέρες αναμένεται η παραχώρηση 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Επεσήμανε ότι “καταγράφεται μείωση 40% στα έσοδα του ΟΑΣΘ εξαιτίας του περιορισμού του μεταφορικού έργου αλλά και της νοοτροπίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που έγινε ανεκτή κυρίως από την προηγούμενη διοίκηση”.

Ο κ. Σκόδρας είπε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην ακύρωση εισιτηρίων. Δικαιολόγησε την αγανάκτηση των πολιτών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες αλλά σημείωσε ότι οι βιαιοπραγίες εναντίον των εργαζομένων δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. “Παρέχουμε πλήρη νομική κάλυψη στο προσωπικό μας σε τέτοιες περιπτώσεις” επεσήμανε .

Τέλος, για το δίκτυο τηλεματικής σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε 200 στάσεις και σε βάθος χρόνου πρόκειται να επεκταθεί αφού βέβαια πρώτα οργανώσουμε το μεταφορικό έργο στην πόλη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *