Friday , 29 March 2024

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το δήμο Θεσσαλονίκης

Στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του δημαρχείου.

«Έχουμε μια κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου κι εμείς ως Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να βρισκόμαστε με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, με την ισχύ του δικαίου κι όχι με το δίκαιο του ισχυρού. Εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε καλά στο πετσί μας τι σημαίνει εισβολή και κατοχή. Εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίσαμε κατά το παρελθόν μας εισβολή, αντιμετωπίζουμε ακόμη και σήμερα δυνάμεις που δεν δεσμεύονται από το Διεθνές Δίκαιο. Η Κύπρος είναι ακόμη κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος. Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος κι έχουμε εθνική, αλλά και ηθική υποχρέωση να είμαστε πάντοτε στο πλευρό της ειρήνης. Η εθνικά επωφελής στάση είναι ακριβώς αυτή», τόνισε ο κ. Ζέρβας και επισήμανε ότι το δίκαιο και η ειρήνη, αποτελούν τις αξίες του ελληνισμού.  

«Δεν κινούμαστε και δεν ενεργούμε με βάση συμπάθειες ή αντιπάθειες, αλλά πάντα με γνώμονα τη βαθιά και εμπεδωμένη στάση μας ως λαού υπέρ της ειρήνης, διαχρονικά. Κι ένα παραπάνω μάλιστα, καθώς στα θέατρα των μαχών κατοικούν Έλληνες ομογενείς και μετράμε ήδη θύματα μεταξύ των αμάχων. Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με την παγκόσμια κοινότητα και απαιτούμε ειρήνη», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *