Sunday , 28 April 2024

Συμφωνία Eurobank-NIPL:Νέα εποχή στην αποστολή χρημάτων από την Ελλάδα στην Ινδία

Σε νέα εποχή εισέρχονται η αποστολή χρηματικών εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία, μετά την υπογραφή πρακτικού συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Eurobank και της NPCI International Payments Limited (NIPL), θυγατρικής εταιρεία της National Payments Corporation of India (NPCI).

Στόχος της συμφωνίας είναι η βελτίωση των διασυνοριακών πληρωμών με τη χρήση της τεχνολογικής υποδομής UPI (Unified Payments Interface), ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία.

Το MoU υπογράφηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί από τον CEO της NIPL, RiteshShukla και τον CEO της Eurobank,Φωκίωνα Καραβία, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη (φωτογραφία).

«Η στρατηγική συνεργασία με την NPCI International εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική δέσμευση της Eurobank να αποτελέσει την τράπεζα επιλογής για επιχειρήσεις από την Ινδία που επιδιώκουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, ως σημείο εισόδου για τη δραστηριότητά τους στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Καραβίας.

Να σημειωθεί ότι με τη νέα πρωτοβουλία η Ελλάδα καθίσταται ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που δίνουν τη δυνατότητα στην ινδική διασπορά για ταχεία και ευχερή αποστολή χρημάτων προς την Ινδία, χρησιμοποιώντας την υποδομή του συστήματος UPI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *