Tuesday , 19 March 2024

Συνάντηση εκατοντάδων λιλιπούτειων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη

Δύο κορίτσια χόρευαν ενώ έλυναν ταυτόχρονα αριθμητικές πράξεις νοερά.

Μία ομάδα παιδιά έλυνε sudoku και έκανε ταυτόχρονα πράξεις.

Άλλα παιδιά έκαναν πάνω στη σκηνή νοερά πράξεις που εκφωνούσαν οι εκπαιδευτές τους ενώ μία ομάδα μαθητών έλυσε κύβους του ρούμπικ, κάνοντας ταυτόχρονα νοερά μαθηματικές πράξεις.

Αυτά είναι μερικά από τα στιγμιότυπα του διεθνούς φήμης διαγωνισμού Brainobrain που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και στον οποίο συμμετείχαν 320 παιδιά από 45 πόλεις της χώρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 5 με 15 χρόνων που εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, εξασκώντας τη λογική και τη δημιουργικότητα.

Ανάλογα με το επίπεδο τους, τα παιδιά κλήθηκαν να λύσουν αριθμητικές πράξεις βασισμένα στη μέθοδο που διδάχτηκαν με το σύστημα Brainobrain.

Οι βασικοί πυλώνες του συστήματος αυτού είναι ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP), η οπτική, ακουστική και κιναισθητική μάθηση (VAK learning method), οι ασκήσεις εκγύμνασης του εγκεφάλου και η εξελιγμένη μορφή του άβακα.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο 7χρονος γιος μου συμφιλιώθηκε με το μεγαλύτερο φόβο του, τα μαθηματικά και τους αριθμούς, και είδα τεράστια διαφορά στις επιδόσεις του στο σχολείο», δήλωσε η Μαριάνθη Γκούμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *