Saturday , 27 April 2024

Συνάντηση Ζέρβα-Χριστοδουλίδη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη είχε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (φωτογραφία).

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις δυνατότητες διεύρυνσης των συνεργασιών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ενώ ο κ. Ζέρβας απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χτες στην Πάφο επ’ ευκαιρία της ίδρυσης του Περιφερειακού Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Ιδρυτικής Συνέλευσης του Περιφερειακού Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας Πάφου, ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Δίκτυο θα θέσει τον τόνο για το μέλλον των πόλεων μας».

«Μέσα από τη συνεργασία ανάμεσα σε ορισμένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της περιοχής προωθούνται η έρευνα και η καινοτομία και ενισχύονται οι συνέργειες και οι ανταλλαγές καλών πρακτικών», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το ΑΠΘ,ιδρυτικά μέλη του δικτύου είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, το Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, το Πανεπιστήμιο Birzeit της Παλαιστίνης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *