Thursday , 2 May 2024

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Ποια θέματα θα συζητηθούν

Τη βασιλόπιτά του θα κόψει σήμερα, Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά την 5η συνεδρίασή του. Θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 μ.μ. στο δημαρχιακό μέγαρο και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση θα συζητηθούν 54 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ειδική συνεδρίαση για το Flyover
Αύριο, Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στις 17.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό θέμα «την ενημέρωση και τις προτάσεις για τις εργασίες της υπερυψωμένης αρτηρίας Flyover στην Περιφερειακή Οδό». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης είχε δώσει στη δημοσιότητα 11 προτάσεις του για την απομείωση των επιπτώσεων στην κυκλοφορία από τις εργασίες του Flyover. Μεταξύ άλλων περιελάμβαναν μονοδρομήσεις αλλά και αμφιδρομήσεις δρόμων, δημιουργία περίπου 1.500 θέσεων δωρεάν πάρκινγκ, πασαλάκια ξανά σε δρόμους όπως η λεωφόρος Στρατού και η Ερμού, ελέγχους κατά της διπλοστάθμευσης, επαναφορά λεωφορειολωρίδων και επαναλειτουργία συντονιστικού κέντρου με επικεφαλής εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Θεσσαλονίκης κατά του flyover. Η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» έχει προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 16.30 μ.μ. έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. «’Ως Πόλη Ανάποδα’ από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε μαχητικά απέναντι στον Flyover, ταχθήκαμε στο πλευρό των κινημάτων, μπήκαμε μπροστά στους αγώνες με αίτημα την ακύρωση του έργου και τα χρήματα να δοθούν για την πραγματική ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Καλούμε τα κινήματα και τους κατοίκους της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Φλεβάρη, μέρα συζήτησης για τον Flyover, στις 16:30 έξω από το δημαρχείο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *