Friday , 19 April 2024

Συνελήφθη για “φακελάκι” ως ιδιώτης λογιστής ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής – Υπέβαλε την παραίτησή του

Για χρηματισμό (“φακελάκι”) ως ιδιώτης λογιστής συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του λογιστή και έναν εφοριακό. Μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αμέσως δεκτή. Σε βάρος του ακσήθηκε κακουργηματική δίωξη και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του σε ειδικό ανακριτή το Σάββατο.

Αναλυτικότερα, ο συλληφθείς (πρώην) Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία, ο οποίος όμως επιχειρηματίας, όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» και ακολούθησε η σύλληψη των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο (πρώην) Αντιδήμαρχος – λογιστής υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

Στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αμέσως αποδεκτή.

Σε σχετική λιτή ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρεται: “Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *