Saturday , 20 April 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΝΔ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΟ THESSECONOMY.GR-“Επιθυμώ να είμαι ενεργός στην πολιτική σκηνή και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για το κοινωνικό καλό”

Ο Κώστας Φωτίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πολιτικός που «γνώρισε» την ψηφιακή εποχή στις οργανώσεις της ΝΔ της Βόρειας Ελλάδα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις φιλοδοξίες του.  

Πώς άρχισε η ενασχόλησή σας με την πολιτική;

«Από πολύ μικρή ηλικία έμαθα να μάχομαι. Με μία 10ετία ενεργά στον στίβο με δεκάδες διακρίσεις στο χώρο του αθλητισμού γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον. Με σπουδές στο marketing και στην Δημόσια Διοίκηση  σε Ελλάδα και εξωτερικό έμαθα από νωρίς τι σημαίνει επιχειρηματικότητα και εξέλιξη. Παράλληλα ως μέλος της ΟΝΝΕΔ με ενδιέφεραν  τα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά αφού μεγάλωσα σε ένα σπίτι που η  μητέρα μου ήταν η πρώτη πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης  της Ν.Δ με πολλούς πολιτικούς αγώνες στην πλάτη της. Όλα αυτά τα  χρόνια και ενώ η επαγγελματική μου δραστηριότητα εξελισσόταν με το καλύτερο δυνατό σενάριο, αναζητούσα την ευκαιρία της άμεσης εμπλοκής μου με την πολιτική με στόχο πάντα το κοινό καλό. Την ευκαιρία αυτή μου την έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αποφάσισε να δηλώσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ».

Ήσασταν υπεύθυνος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα για την υποψηφιότητα του στην προεδρία της ΝΔ. Ακολούθησε η  υποψηφιότητά σας σαν βουλευτής στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Και στην συνέχεια αναλάβατε μέχρι και τώρα  την ευθύνη της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ στη Βόρεια Ελλάδα. Θέσεις ευθύνης και καίριες…

«Από την αρχή πίστεψα ότι μπορώ να προσφέρω στην οργάνωση του κόμματος της ΝΔ και των Οργανώσεων και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως σε μία δύσκολη περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται λόγω της πανδημίας. Θέλω να πιστεύω ότι έδωσα ώθηση στις οργανώσεις του κόμματος από την πρώτη μου ημέρα κρατώντας ενεργά όλα τα μέλη της ΝΔ καθώς εξαιτίας της πανδημίας όλες οι συναντήσεις στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιούνταν μέσω τηλεδιασκέψεων, με δική μου πρωτοβουλία, στην αρχή και υπό τη δική μου οργάνωση αλλά πάντα με άψογη συνεργασία με τον Γραμματέα Οργανωτικού, κ. Στέλιο Κονταδάκη στον οποίο ‘χρωστάω’ πολλά αλλά και είναι ο άνθρωπος που τρέχει το κόμμα της Ν.Δ. και όλες τις οργανώσεις με πρωτοφανές και δημιουργικό τρόπο».

Σε εσάς ανήκει και η ψηφιακή βασιλόπιτα που έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού;

«Ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές. Το πρότζεκτ, η ιδέα αν θέλετε ανήκει σε εμένα και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, του ίδιου του πρωθυπουργού και φυσικά κέρδισε τις εντυπώσεις. Η αλήθεια είναι ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Κονταδάκης, αγκάλιασε την ιδέα και μαζί κάναμε πράξη ίσως την πιο πρωτότυπη διαδικτυακή εκδήλωση μέσα από το πνεύμα της ψηφιακής εποχής. Ιδιαίτερη όμως  ήταν και η στιγμή προσφοράς στο κοινό καλό, η πραγματοποίηση του τηλεοπτικού τηλεμαραθωνίου για το ίδρυμα ‘Φλόγα’ με τη συμμετοχή υπουργών, περιφερειαρχών και δημάρχων  που και αυτή η εκδήλωση εντυπωσίασε και είχε και θετικό αποτέλεσμα προσφοράς».

Η δράση σας «χτυπάει» και στα αριθμητικά δεδομένα πολιτικού στο διαδίκτυο. Εντόπισα αναρτήσεις που αναφέρονται σε δεκάδες διαδικτυακές συνεδριάσεις των οργανώσεων σας στη Βόρεια Ελλάδα, συμμετοχές σε άλλες τόσες δια ζώσης, με χιλιάδες αντιδράσεις στα social media μέσα σε μόλις ενάμιση  χρόνο που αναλάβατε τη γραμματεία οργανωτικού Βορείου Ελλάδος.

«Ανέλαβα μετά από το διορισμό μου από τον πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη  και σε συνεργασία με τον Γραμματέα, πιστεύω ότι φέρνω εις πέρας το έργο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Με τον κορωνοϊό να χτυπάει «κόκκινο» και τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει, με την άνοδο της τιμής της ενέργειας αλλά και με τα ελληνοτουρκικά που βρίσκονται στην καθημερινή πολιτική ατζέντα πώς κρίνετε μέχρι τώρα τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

«Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Δεν θα ήθελα καν να σκεφτώ ότι με αυτές τις συγκυρίες, στο τιμόνι της διακυβέρνησης θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Περάσατε από σαράντα κύματα στην Γραμματεία Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια. Πρωτοπορήσατε με μία σειρά καινοτομιών σε οργανωτικό επίπεδο του κόμματος. Θα έλεγα ότι γράφετε το δικό σας κομμάτι στην ιστορία των οργανώσεων του κόμματος της Ν.Δ. Ποιο το επόμενο βήμα σας; Μέχρι που φτάνουν οι φιλοδοξίες σας;

«Καταρχήν συνεχίζω με κάθε μου δύναμη και με νέες ιδέες  την παρουσία μου στην Γραμματεία Οργανωτικού καθώς θεωρώ τιμή μου την θέση αλλά και την συνεργασία  με τον Γραμματέα. Παρόλα αυτά από την αρχή της εμπλοκής μου με την πολιτική που ταυτίζεται με την  έναρξη της υποψηφιότητας στην προεδρία  του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΝΔ είμαι στη διάθεση του προέδρου για οτιδήποτε  χρειαστεί αυτός και η παράταξη. Η επιθυμία μου είναι να είμαι ενεργός στην πολιτική σκηνή του τόπου μου και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για το κοινό καλό όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *