Friday , 19 April 2024

Συνεργασία με τα Επιμελητήρια για την ίδρυση Κέντρου Υποδοχής επιχειρηματιών και επενδυτών

Άρθρο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Πέτρου Καλπακίδη

«Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» και το μέλλον αυτό προϋποθέτει τη διαμόρφωση εκείνων των οικονομικών συνθηκών για την πόλη που θα επιτρέψουν να αναλάβει επιτέλους πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, η ίδρυση Κέντρου Υποδοχής επιχειρηματιών και επενδυτών (Thessalonii Business Region) υπό την εποπτεία του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μία από τις προτάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αργυροχρυσοχόων και του συλλόγου κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης υποστηρίζω τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου που θα βοηθά εταιρίες και οργανισμούς, παρέχοντας πληροφόρηση, στήριξη και βοήθεια προκειμένου να αναπτύξουν να ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να φέρουν καινοτομίες στην πόλη.

Με βάση τις παραπάνω ιδιότητες μου, μπορώ να συμβάλλω στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του επιμελητηριακού θεσμού στο χώρο λήψης αποφάσεων του δήμου, προωθώντας τις απόψεις και τις θέσεις των επαγγελματικών φορέων.

Στόχος είναι η συνεργασία δήμου και επιμελητηρίων για την ίδρυση του συγκεκριμένου Κέντρου ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μια θέση στον χάρτη των επενδυτικών προορισμών.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος στην πόλη μας, προϋποθέτει την εκπόνηση δράσεων και πρωτοβουλιών από την πλευρά του δήμου και των φορέων που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *