Thursday , 28 March 2024

Συνεχίζεται ακάθεκτη η εισροή παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από Έβρο και νησιά ΒΑ Αιγαίου

Άλλοι 36 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν χθες από το λιμενικό σώμα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου εντοπίστηκε ακυβέρνητη πνευστή λέμβος. Όλοι μεταφέρονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.

Οι αυξημένες ροές των τελευταίων μηνών στον Έβρο και στα νησιά προβληματίζουν έντονα τόσο τις τοπικές αστυνομικές Αρχές όσο και τη νέα πολιτική ηγεσία. Όπως τόνισε, εξάλλου, πρόσφατα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης ο αρμόδιος για τη μετανάστευση αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένες κατά 30%, με τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων μόνο στα τρία νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, Λέσβο, Χίο και Σάμο να αγγίζουν τις 3.200, έναντι 2.130 άτομα στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα, δε, µε την καταγραφή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, από την αρχή του έτους έως και τις 23 Ιουλίου έχουν εισέλθει συνολικά 22.032 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 17.991 δια θαλάσσης και οι 4.041 από τα χερσαία σύνορα. Καθ’όλη τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνολικές αφίξεις είχαν φτάσει τις 50.215.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *