Monday , 6 May 2024

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών από το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες επιβατών “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θυμούνται τις δραματικές στιγμές που έζησαν στην αμαξοστοιχία του τρόμου που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Φανερά σοκαρισμένοι που γλίτωσαν από θαύμα συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους. Λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν, ένας επιβάτης ο οποίος -όπως είπε – γλίτωσε καθώς βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια (τα τέσσερα πρώτα διαλύθηκαν), μίλησε σε κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων λέγοντας ότι άκουσε στον ασύρματο τους μηχανοδηγούς να λένε «Πάμε κι όπου βγει»!
«Οταν μείναμε στο Παλαιοφάρσελο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει πάμε και όπου βγει, είσαι προϊδεασμένος για το ότι κάτι δεν θα πάει καλά», συμπλήρωσε ο επιβάτης ενώ ως προς την καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσελο πρόσθεσε: «Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των γραμμών. Είπαν ότι θα καθυστερήσουμε για 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού».
«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί μέσα στο βαγόνι. Πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να βγω ζωντανός». Με αυτά τα λόγια, ο 28χρονος Στέργιος περιγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Έβλεπα τις φλόγες, γέμισε το βαγόνι με καπνό, τίποτα δεν μπορούσα να δω γύρω μου και ξαφνικά είδα φως από ένα σπασμένο τζάμι και ειδοποίησα τους υπόλοιπους για να βγούμε έξω. Φέρναμε τούμπες… Δεν ξέραμε πώς και πού θα σταματήσει το βαγόνι», λέει ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν όσα πέρασε, συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας, λέει πως ο ίδιος ζει από θαύμα.
«Η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο σπασμένο τζάμι. Καιγόντουσαν τα καλώδια και έβγαιναν μαύροι καπνοί. Όταν βγήκα, πήδηξα πάνω στα συντρίμμια. Πατούσα πάνω τους και όλα ήταν ζεστά ακόμα από τη συντριβή. Η πρώτη εικόνα που είδα ήταν ένας άνθρωπος που πετάχτηκε έξω, μπροστά μου. Δεν ξέραμε τι έγινε, εάν συγκρούστηκε το τρένο, εάν χτυπήσαμε σε κάποιο ζώο», πρόσθεσε.
Ο Στέργιος έχασε το κινητό του κατά τη διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος και μόλις κατάφερε να βγει ζωντανός, προσπάθησε, όπως λέει, να ειδοποιήσει τους γονείς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 28χρονος έχει καταγωγή από το Βόλο αλλά εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ήταν μία από τις λίγες φορές που είχε πάρει το τρένο.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω μήνυμα επιβάτη σε sosial media:

Ωρα για poll

@poll64376196

Ακολουθήστε
“Παμε κι οπου βγεί” άκουσε να λένε μέσω των ασυρμάτων , επιβάτης που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *