Wednesday , 24 April 2024

Συνθήκες…γαλέρας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε ένα από τα πιο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν βελτιωθούν οι άθλιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλει το παράρτημα Δωδεκανήσου του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ένωση»,

οι εργαζόμενοι (security, handling, καθαριότητα, εμπορικά καταστήματα) είναι υποχρεωμένοι να απασχολούνται καθημερινά έως και 12 ώρες, χωρίς ρεπό σε συνθήκες συνεχούς πίεσης, λόγω της αυξημένης κίνησης του αεροδρόμιου.

«Δεν τηρούνται το 11ωρο ξεκούρασης που προβλέπεται από το νόμο μεταξύ βαρδιών και οι προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων ενώ  συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλούνται να δουλέψουν σε δυο και τρία πόστα, με σπαστό ωράριο προκειμένου να βγει η δουλειά», τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Όσον αφορά τους ελέγχους που γίνονται σχετικά με την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) θα πρέπει να λάβουν πρώτα σχετική άδεια(!) από την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

«Καλούμε τη διοίκηση του αεροδρομίου της Ρόδου να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, τόσο η ίδια ως απώτερος εργοδότης, όσο και οι εργολαβικές εταιρείες που με την άδεια της έχουν εγκατασταθεί και επιβάλλουν τέτοιες εργασιακές συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο μας θα προβεί σε κινητοποιήσεις στο χώρο του αεροδρομίου ώστε να διασφαλιστούν τ’ αυτονόητα», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *