Thursday , 28 March 2024

Συνθήκες γαλέρας σε ξενοδοχείο: “Ποινή” 100 ευρώ για κάθε ρεπό που παίρνει ο κάθε εργαζόμενος!

Του Γ. Κατσιάνη

Σε μία περίοδο όπου στον ελληνικό τουρισμό πνέει και πάλι ούριος άνεμος, με αποτέλεσμα το ιστορικό ρεκόρ του 2019 των 30 εκατ. τουριστών να φαντάζει πλέον εφικτός στόχος, υπάρχουν εργαζόμενοι που εξακολουθούν να απασχολούνται σε συνθήκες…γαλέρας.

Ο λόγος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κέρκυρας, οι οποίοι βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, διεκδικώντας την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και καλύτερους όρους απασχόλησης.

Το νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται αύριο, Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας.

“Στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας και σε κανέναν άλλον να μας οδηγήσει στη δουλοκρατεία των περασμένων αιώνων, όπως θέλει η εργοδοσία. Για αυτόν τον λόγο κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με 24ωρη παγκερκυραϊκή απεργία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης.

Όπως καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, διευθυντής ξενοδοχείου υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει το ποσό των 1.700 ευρώ σε όποιο σερβιτόρο εργαστεί, χωρίς ρεπό ενώ θα υπάρχει “ποινή” 100 ευρώ για κάθε ρεπό που θα κάνει ο εργαζόμενος!

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *