Friday , 19 April 2024

Συντάξεις: Λύση για τη φορολόγηση των αναδρομικών

Σήμερα ή τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από με την καταβολή φόρων συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ από 71.000 συνταξιούχους για αδήλωτα εισοδήματα τα οποία εισπράχθηκαν αναδρομικά. Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα και θα προβλέπεται διορθωτική τροποποίηση για τη πράξη προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμου. Παράλληλα, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα διορθωθούν προβλήματα χωρίς όμως να αφαιρείται το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για τον πολίτη. Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει : Τη δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων από τους συνταξιούχους ανά έτος ώστε τα εισοδήματα να φορολογηθούν με βάση την κλίμακα κάθε χρονιάς και να μην προστεθούν συνολικά σε ένα έτος.. Με την εκκαθάριση του φόρου ανά έτος, ο συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να φορολογείται με βάση το αφορολόγητο της κλίμακας και το ποσό των αναδρομικών να μην προστίθεται σε ένα έτος. Διαγραφή μέρους ή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί.

Παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των πρόσθετων φόρων έως τις 31 Μαΐου 2019 αντί για τις 28 Φεβρουαρίου 2019 που προβλέπονταν αρχικά.

Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι μπορούν να εκμεταλλευτούν, εφόσον των επιθυμούν, την νέα πάγια ρύθμιση σε 24 ή 48 δόσεις η οποία ενεργοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *