Sunday , 12 May 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις και νέες διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα – Πώς σχολιάζουν οι ίδιοι την απόφαση Κασσελάκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν από χθες τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X (πρώην Τwitter) διέγραψε τους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη λόγω των ανοικτών δηλώσεων αμφισβήτησης της ηγεσίας. Όπως ανέφερε ο. κ. Κασσελάκης «επί πέντε χρόνια αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Τα επόμενα βήματα της «Ομπρέλας»
Ο «πόλεμος» πλέον λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η πολιτική απόφαση για τη διάσπαση είναι ειλημμένη και πλέον αναμένονται τα επόμενα βήματα της «Ομπρέλας», αλλά και το πώς θα αντιδράσουν τα στελέχη που πρόσκεινται στην «ομάδα Αχτσιόγλου». Τα δύο στρατόπεδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι σε συνεχή επαφή, με τους δεύτερους να δείχνουν μέχρι στιγμής μεγαλύτερη υπομονή τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το timing απασχολεί τους πάντες στην «Ομπρέλα» και σίγουρα η κίνηση που αναμένεται να δώσει μια ιδιαίτερη δυναμική στις αντιδράσεις έναντι της νέας ηγεσίας και να πυκνώσει τα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεξαρτητοποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Τί λέει ο Δημήτρης Βίτσας
«Κανένας δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του ιδιαίτερα εάν έχει ματώσει για να το φτιάξει. Όμως η υποταγή δεν είναι επιλογή. Αν κάποιος μου πει θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, ε, δεν γίνεται», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Βίτσας. Και πρόσθεσε «δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί». Ο κ. Βίτσας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας: «Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

Τί λέει ο Πάνος Σκουρλέτης
«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης αμέσως μετά την ανακοίνωση διαγραφής και πρόσθεσε: «Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

Ο Νίκος Φίλης
«Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. «Λειτουργεί σαν CEO. Το να απολύει, να διαγράφει από την Αμερική με Twitter, δεν είναι διαδικασία κόμματος αυτό» πρόσθεσε.

Οι αντιδράσεις
«Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα» αναφέρει σε κείμενό της η εσωκομματική τάση της «Ομπρέλας», ενισχύοντας τα σενάρια διάσπασης.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή των τριών βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, και ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για την ανάκληση των διαγραφών των κυρίων Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *