Sunday , 5 May 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν γίνονται εκλογές» – Πέρασε η πρόταση για αναβολή

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το Συνέδριο αποφάσισε την αναβολή των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, καθώς πέρασε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας.

Το… μπρα-ντε-φερ
Αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση των χεριών την πρόταση για αναβολή των εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε «έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε μπροστά», πρόσθεσε αναιρώντας την αρχική του ομιλία όπου ανακοίνωσε «εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσα καταστατικές αλλαγές».
Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Όλγα Γεροβασίλη. Η κυρία Γεροβασίλη απάντησε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η υποψηφιότητά της ήρθε μετά το κάλεσμα του ίδιου με το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Πρόσθεσε ότι αν ο Κασσελάκης το απέσυρε τότε και η ίδια θα αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Ο Σωκράτης Φάμελλος
Το πρωί, αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο βήμα ανέβηκε ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ζήτησε να μην πάει το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. «Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και στα όργανα να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη τις ευρωεκλογές».
Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι θα ανασυγκροτηθεί το Εκτελεστικό Γραφείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *