Saturday , 4 May 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκρηκτικό κλίμα η ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ε. – «Τα εσωκομματικά απασχολούν τελευταία φορά το κόμμα όσο είμαι πρόεδρος»

Εν μέσω αποδοκιμασιών και φωνών διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε με δύο ώρες καθυστέρηση η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί όλα τα στελέχη από όλες τις εσωκομματικές παρατάξεις ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω».

«Χάσαμε 600.000 πολίτες στην αποχή»
«Το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με τη ΝΔ. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας προς την αποχή» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην ηγεσία Τσίπρα, για να προσθέσει πως «επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή τους. «Και πώς να τη δώσουμε, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, βλέποντας προς την μεριά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου, για να ακολουθήσει ένα δριμύ κατηγορώ προς την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Δριμεία κριτική
Ο κ. Κασσελάκης έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για της διαγραφές, για να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει Πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι «τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα».

Βέλη κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Απευθυνόμενος τόσο στα στελέχη της «Ομπρέλας», όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κασσελάκης είπε πως «είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι ‘επιθεώρηση’ και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα. Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν αυτό το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε;Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση.»

Ο επίλογος της ομιλίας του κ. Κασσελάκη
Τέλος, ο κ. Κασσελάκης κάνοντας έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δώστε μου την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας. Θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Αυτό ήθελαν στη ΝΔ. Καταδικάζω απερίφραστα την τοξικότητα και δεν έχω ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους», είπε χαρακτηριστικά. Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση δήλωσε ότι «είναι στα χέρια μας να πείσουμε και να κυβερνήσουμε. Αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πιο σημαντικό ότι αυτό αξίζει στην πατρίδα μας».

Φωνές και διαμαρτυρίες
Δύο φορές το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής με τον κ. Ρήγα αναγκάστηκε να ζητήσει να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνάζουν. Τους κάλεσε να σεβαστούν τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν. «Σεβαστείτε αυτό που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *