Thursday , 2 May 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία οι προκριματικές εκλογές – Πόσοι εκλέγονται από κάθε περιφέρεια

Την ερχόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει οδηγίες στα μέλη και στους φίλους τους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Τις προσεχείς ημέρες τα εκλογικά τμήματα
Τα εκλογικά τμήματα της εσωκομματικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ολόκληρη την Ελλάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς και οι φίλοι του κόμματος οι οποίοι θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας σχετική φόρμα φίλου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία»
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής (με τα ακριβή τους στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στην πλατφόρμα «i-syriza», μέχρι τις 7 Απριλίου του 2024 στις 00:00. Ο εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους υποψήφιους της περιφέρειας στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο προσέρχεται. Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 13 περιφέρειες. «Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα εθνικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι Περιφέρειες και οι σταυροί προτίμησης
Αττική: Εκλέγονται 12 (μέχρι 4 σταυρούς)
Απόδημοι: Εκλέγονται 2 (1 σταυρό)
Κεντρική Μακεδονία: Εκλέγονται 4 (μέχρι 2 σταυρούς)
Δυτική Μακεδονία: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Εκλέγονται 2 (1 σταυρό)
Βόρειο Αιγαίο: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
Θεσσαλία: Εκλέγονται 3 (1 σταυρό)
Δυτική Ελλάδα: Εκλέγονται 3 (1 σταυρό)
Κρήτη: Εκλέγονται 2 (1 σταυρό)
Πελοπόννησος: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
Στερεά Ελλάδα: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
Νότιο Αιγαίο: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
Ήπειρος: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
Ιόνιo: Εκλέγεται 1 (1 σταυρό)
*Σημειώνεται πως στην ιστοσελίδα https://euroekloges.syriza2024.gr υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι ανά περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *