Friday , 3 May 2024

Συσκευή που εντοπίζει την αλλαγή θερμοκρασίας και υγρασίας σε σπίτια και επιχειρήσεις κατασκεύασε εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Μια συσκευή που καταγράφει την θερμοκρασία και την υγρασία με αισθητήρες κατασκεύασε μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο λόγος για την ELBIS, η οποία δημιούργησε το ‘Blue Sentry ΤΗ’, μια συσκευή χαμηλής κατανάλωσης που καταγράφει τις αλλαγές σε θερμοκρασία και υγρασία σε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες.

Πως λειτουργεί

Μέσω ασύρματου δικτύου (bluetooth), η συσκευή στέλνει τα δεδομένα στον κεντρικό server και αποθηκεύονται σε PC ή tablet μέσω της εφαρμογής S2W που δημιούργησε η ELBIS ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα στον χρήστη.

Επιπλέον, ο χρήστης του ‘Blue Sentry ΤΗ’ μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως την συσκευή, είτε να αλλάξει τις ρυθμίσεις μέσω εφαρμογής για android και iOS.

Η καινοτομία

Η πλήρης ενεργειακή αυτονομία αποτελεί και την μεγαλύτερη καινοτομία της συσκευής καθώς έχει χαμηλή κατανάλωση, τόσο κατά την λήψη των μετρήσεων όσο και κατά την διάρκεια της αποστολής τους.

Η συσκευή λειτουργεί με καλώδιο USB ή με τρεις μπαταρίες, τύπου ΑΑΑ, η διάρκεια των οποίων έχει διάρκεια ένα χρόνο και έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 1000 μετρήσεων.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της εταιρείας Αρχική σελίδα > Elbis – Intelligent Electronic Systems

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *