Wednesday , 24 April 2024

Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: “Δεν υπάρχει επίσημα πρωτόκολλο νοσηλείας COVID-19! Κάθε νοσοκομείο λειτουργεί κατά βούληση”

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός αποκάλυψε με δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Σοφία Ξανθοπούλου ότι δεν υπάρχει επίσημο πρωτόκολλο νοσηλείας στις απλές κλίνες COVID-19 των δημόσιων νοσοκομείων. Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε ότι “δεν έχω δει επίσημο πρωτόκολλο πουθενά. Κάθε νοσοκομείο λειτουργεί κατά βούληση σύμφωνα και ανάλογα με τις δυνατότητές του”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς επεσήμανε ότι οι στηρίζουν την εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αλλά τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας, των απειλών, των εκβιαστικών μέτρων, των περικοπών μισθών και των απολύσεων. “Οι υγειονομικοί γνωρίζουν πολύ καλά και πώς να προστατευθούν οι ίδιοι και πώς να προστατεύσουν τους ασθενείς. Όπως έχουμε μάθει να προστατεύουμε τον εαυτό μας έτσι θα προστατεύσουμε και τον ασθενή. Τόσα χρόνια υπάρχουν τόσες νόσοι και οι εργαζόμενοι ήξεραν και ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι και οι εμβολιασμένοι είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ύστερα από κάποιο χειρουργείο ή μακρά νοσηλεία. Ο κίνδυνος είναι η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Γιατι δεν τα λένε αυτά;” διερωτήθηκε ο κ. Κοροξενός και συμπλήρωσε ότι “είμαστε υπέρ του εμβολιασμού και κατά του βούρδουλα. Φαντάζεστε αργότερα να έρθει η κυβέρνηση και να πει “ή κόβετε το τσιγάρο ή θα διώκεστε;”. Δεν είναι πράγματα στη βάση της δημοκρατίας αυτά” σχολίασε ο κ. Κοροξενός.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κύριο θέμα τον προωθούμενο από την κυβέρνηση υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και “τις προσπάθειες εκφοβισμού και διάσπασής τους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *