Wednesday , 24 April 2024

Σύμπραξη Τζήμερου, Κρανιδιώτη, Μπογδάνου για «Εθνική Δημιουργία»

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και συνομιλιών, οι Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά), Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά) και Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Εθνική Συμφωνία) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν στη δημιουργία του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία».

Πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα θα είναι ο Θάνος Τζήμερος και αντιπρόεδροι οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με τον τελευταίο μάλιστα να αναλαμβάνει και τον ρόλο του εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή.

Κύριος στόχος της «Εθνικής Δημιουργίας» είναι «να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή ο φιλελεύθερος πατριωτισμός» και να προωθηθούν οι ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

 Όσον αφορά τις θεμελιώσεις αρχές του κόμματος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πατριωτισμό, τον οποίο οι τρεις συνιδρυτές οραματίζονται ως «την θέληση να κάνουμε την Ελλάδα μια σοβαρή χώρα, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα παράγει αγαθά, τεχνολογία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια», εφαρμόζοντας το «φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο: χαμηλοί φόροι, πληροφορική παντού, κατάργηση της σοβιετικής αντίληψης στον κεντρικό σχεδιασμό».

 Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης και στη σημασία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και στην προστασία της Δημοκρατίας «από όσους την επιβουλεύονται».

Να σημειωθεί ότι η επίσημη παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις επτά το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο Αττικής.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *