Friday , 29 March 2024

Σ.Αρναούτογλου: Νέο κύμα αφρικανικού καύσωνα μετά τις 7 Αυγούστου

Πρόσκαιρη δείχνει να είναι η πτώση της θερμοκρασίας από αύριο και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, και από τα μέσα της εβδομάδας και κυρίως μετά τις 7-8 Αυγούστου έρχεται νέο αφρικανικό κύμα καύσωνα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει συγκεκριμένα: “Ανοδικά τα… σκαμπανευάσματα του υδραργύρου προς τα μέσα του μήνα και έως περίπου και τον 15Αύγουστο!Φίλες και φίλοι! Πρόσκαιρη δείχνει να είναι η πτώση της θερμοκρασίας απο την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας! Από τα μέσα της όμως και μετά και κυρίως μετά τις 7-8 Αυγούστου ο υδράργυρος θα ξαναπάρει την ανιούσα καθώς η Σαχάρα φαίνεται να μας στέλνει εκτός απο θερμά και κατά διαστήματα καυτά φιλιά εκτοξεύοντας τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας σε υψηλά επίπεδα (κατά τόπους και σε επίπεδα καύσωνα) και μάλιστα για αρκετές ημέρες”.

Με νεότερη σημερινή ανάρτησή του ο ίδιος προειδοποιεί επίσης για τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Θράκη για απόψε, κυρίως στα βόρεια, ενώ στις νοτιότερες περιοχές του διαμερίσματος προβλέπει ένα πέρασμα από μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις βραδινές – νυχτερινές ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *