Friday , 29 March 2024

Τέλος στις μάσκες για όσους έχουν εμβολιαστεί – Τι είπε ο Σ.Τσιόδρας

Στην πιθανότητα να μην φορούν μάσκες οι εμβολιασμένοι αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μιλώντας σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες. Όπως είπε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις “Θεραπευτικές Εξελίξεις 2021”. Αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όπως είπε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση. Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση μίλησε και ο καθηγητής Νίκος Σύψας ο οποίος  σημείωσε ότι υπάρχει πτώση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με τη Θράκη, όπου καταγράφεται αύξηση. Ωστόσο προειδοποίησε πως «ακόμη και αν ρίξουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,9 θα έχουμε σε ορίζοντα δύο μηνών, δηλαδή στις 21 Ιουνίου, περίπου 400 διασωληνωμένους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *