Thursday , 18 April 2024

Τέλος του μήνα θα καταβληθούν τα πρώτα 1.000 ευρώ σε όσους απέκτησαν φέτος παιδί

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να δέχεται αιτήσεις για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο opeka.gr με την εγγραφή όλων των απαιτούμενων στοιχείων, όπως συμβαίνει και για την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο έντυπο της ηλεκτρονικής αίτησης που θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του οργανισμού, οι γονείς θα συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως τον αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) τους.

Με την υποβολή της αίτησης, οι δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν στο τέλος του μήνα την πρώτη δόση των 1.000 ευρώ ενώ η δεύτερη και τελευταία δόση των 1.000 ευρώ θα  καταβληθεί έξι μήνες μετά.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα γέννησης δεν εμπίπτει σε καμιά κατηγορία εισοδήματος, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του δημοσίου ή τρίτου και δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *