Friday , 29 March 2024

Τέλος το επίδομα από 1η Ιουλίου σε πρόσφυγες που δεν στεγάζονται σε δομές του υπουργείου Μετανάστευσης

Σε εφαρμογή της δέσμευσης της για περικοπή των οικονομικών παροχών σε όσους πρόσφυγες δεν φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές και κέντρα υποδοχής, προχωρά το  υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΑ).

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου δεν θα δίνεται πλέον οικονομικό βοήθημα, σε αιτούντες διεθνή προστασία, οι οποίοι δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του ΥΜΑ ή και συνεργαζόμενων με το αρμόδιο υπουργείο φορέων.

Στην ενημέρωση που έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη προς τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, διευκρινίστηκε ότι «οι υλικές συνθήκες υποδοχής θα παρέχονται συνολικά μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς.

Να σημειωθεί ότι το ύψος του πλήρους οικονομικού βοηθήματος κυμαίνεται από 150-550 ευρώ τον μήνα.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *