Saturday , 27 April 2024

Τέμπη: Κλειστές από 16-30 Νοεμβρίου οι σήραγγες Τ1 και Τ2 – Ο πρώτος ελληνικός αυτοκινητόδρομος με φωτιστικά τεχνολογίας LED

Εκσυγχρονίζεται η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος των Τεμπών. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αντικαθιστά τον συμβατικό φωτισμό στις σήραγγες Τ1 και Τ2 των Τεμπών με φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας με αποτέλεσμα να αποκτήσει η Ελλάδα τον πρώτο αυτοκινητόδρομο με φωτιστικά LED σε όλα του τα φωτισμένα τμήματα.

Οι εργασίες

Από τις 07.00 το πρωί μεθαύριο Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, θα γίνει η εγκατάσταση του συστήματος φωτισμού LED στις δύο σήραγγες του έργου. Οι εργασίες θα αρχίσουν στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με αποκλεισμό του δρόμου έως τις 23 Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του φωτισμού στο ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό του δρόμου από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο στόχος του έργου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμμάχους την τεχνολογία και την καινοτομία, μεριμνώντας παράλληλα για τη διατήρηση διαθέσιμων πόρων για τις επόμενες γενιές. Έτσι, επιτυγχάνει βελτίωση της ορατότητας για τους αυτοκινητιστές, μειώνει την πιθανότητα ατυχημάτων και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, μειώνει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας και υπηρετεί τη βιωσιμότητα, ενώ μειώνει την εγκατεστημένη ισχύ κατά 67%», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *