Thursday , 28 March 2024

Τέσσερα νέα προγράμματα για 35.500 ανέργους “κληρώνει” ο ΟΑΕΔ

“Ανάσα” σε 160.000 άνεργους έδωσε από το 2017 μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ με τα συνολικά 13 προγράμματα απασχόλησης που υλοποιεί ο οργανισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η τρίτη φάση του κοινωφελούς προγράμματος εργασίας σε δήμους για 33.000 ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η ημερήσια αμοιβή για τον κάθε ωφελούμενο θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ ενώ οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται στα 546 ευρώ.

Εξάλλου, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί και το νέο πρόγραμμα για 2.000 νέες θέσεις εργασίας που απευθύνεται σε ανέργους, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

“Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 12 μηνών και απευθύνεται κυρίως σε όσους βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής ΟΑΕΔ Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Καραμπέρης.

Με στόχο την ανάσχεση του brain drain, ο ΟΑΕΔ προχωρά σε άλλα δύο προγράμματα που απευθύνονται σε άνεργους πτυχιούχους, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

“Τα προγράμματα απευθύνονται σε 300 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών καθώς και σε 250 ανέργους, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας”, σημείωσε ο κ. Καραμπέρης.

Να σημειωθεί ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα της «Δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας», το οποίο απευθύνεται σε 5.000 ανέργους, πρώην αυτοαπασχολουμένους, που έκλεισαν την επιχείρησή τους και επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *