Friday , 3 May 2024

Τί ζήτησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας από τους υπουργούς

Μπαράζ επαφών με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Υποδομών, Νίκο Ταχιάο βρέθηκε το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών, με τον κ. Ζέρβα να τονίζει την ανάγκη ανάταξης του ΟΑΣΘ και δραστικής βελτίωσης του παραγόμενου έργου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μεταξύ άλλων με άμεση ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και αύξηση του αριθμού των οδηγών.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους κ.κ. Σταϊκούρα και Ταχιάο να συνδράμουν στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας του μετρό και της τήρησης των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων αλλά και της εκπόνησης και εφαρμογής ενός σχεδίου για τη διαχείριση των κυκλοφοριακών επιβαρύνσεων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων για το flyover.

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ψηφιακός μετασχηματισμός, κυβερνοασφάλεια και έργα στον τομέα των έξυπνων πόλεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο κ. Ζέρβας ζήτησε κατά προτεραιότητα την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων αναφορικά με τις υποθέσεις που διεκπεραιώνονται από τις πολεοδομίες ενώ ζήτησε και τη συνεργασία του νέου υπουργού για την υποστήριξη σειράς νέων έργων που έχει σχεδιάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως η ανάπτυξη μητροπολιτικού δικτύου wi-fi 6 που θα εστιάζει στην εμπορική και τουριστική οικονομία της πόλης, η ψηφιοποίηση των ιστορικών μνημείων και η δημιουργία πλατφόρμας mobile AR για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης κ.ά.

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο κ. Ζέρβας επισκέφθηκε ακόμη το υπουργείο Εσωτερικών και συζήτησε με τη Νίκη Κεραμέως σειρά θεμάτων που απασχολούν τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και συνολικά την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε προσλήψεις τακτικού προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΟΤΑ, αλλά και επιτάχυνση των διαδικασιών για τις νέες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε υπόψη της υπουργού Εσωτερικών ήταν αυτά της ψηφιοποίησης των διαδικασιών για την έκδοση ΤΑΠ, της επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης έργων που εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και της πρόβλεψης για χρηματοδοτήσεις, ώστε να προχωρήσουν σειρά απαλλοτριώσεων που είναι αναγκαίες για την αξιοποίηση ακινήτων προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *