Thursday , 2 May 2024

Τί συμβαίνει σήμερα, Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη – Πού μπορείτε να πάτε, να δείτε, να… γευτείτε, να ακούσετε

Σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής της θερινής ώρας πολλά είναι τα δρώμενα στη Θεσσαλονίκη–εκτός της πολιτικής σκηνής -που έχουν προγραμματιστεί για την τελευταία ημέρα του μήνα στην πόλη. Μια μικρή περιήγηση στον… χάρτη των εκδηλώσεων:

Καλαμαριά: Συναυλία μνήμης σήμερα για τους 57 νεκρούς των Τεμπών
Ένας χρόνος και ένας μήνας συμπληρώθηκαν από το βράδυ που στα Τέμπη πάγωσε ο χρόνος. Το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας είναι ακόμα νωπή και η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε εκείνους είναι η μνήμη και η διατήρησή της. Η αντιδημαρχία Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού του δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς, διοργανώνουν μια συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. 40 μουσικοί επί σκηνής θα ερμηνεύσουν έργα των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων μουσικών. Στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΘ: Σήμερα και αύριο το Thessaloniki Wine Show
Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, «Thessaloniki Wine Show» επιστρέφει σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, και αύριο, Δευτέρα 1η Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ από τις 12.00 μ. έως τις 20.00 μ.μ. Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄ αυτό. Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με περισσότερους από 130 εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Γενική είσοδος: Προπώληση στο www.more.com 10 ευρώ, φοιτητικό 7 ευρώ, διήμερο 18 ευρώ/ ταμείο 12 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr

Άλσος Μετεώρων: Νέα πνοή με 150 νέα δέντρα από εθελοντές
Στις 11.00 το πρωί δίνουν… ραντεβού εθελοντές στο Άλσος Μετεώρων. Στόχος τους να γίνει ακόμη πιο πράσινο μετά τη δεντροφύτευση 150 πλατύφυλλων δέντρων που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του τομέα Εθελοντισμού του δήμου Παύλου Μελά. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινότητας Πολίχνης και την υποστηρίζουν τα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου «οι Φίλοι του Δάσους». «Γύρω στα 150 πλατύφυλλα δέντρα θα φυτευτούν, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και ένας μικρός καθαρισμός του δάσους. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν και από μια σακούλα στην οποία θα βάλουν σκουπίδια που θα μαζέψουν από την περιοχή. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, αλλά δίνουμε έμφαση στα μικρότερα παιδιά. Έχουμε ήδη στείλει ειδοποίηση και την αφίσα μας σε σχολεία του δήμου από νηπιαγωγεία μέχρι και λύκεια, ενώ έχουμε ενημερώσει και συλλόγους ΑΜΕΑ να πάρουν μέρος» τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλο Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Μπούμπουλας.

Αριστοτέλους: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Μία ώρα αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι, Ουκρανοί που μένουν στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα διαμαρτυρηθούν για μία ακόμη φορά ενάντια στον πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους.

Λευκός Πύργος: Στα χρώματα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
Στα χρώματα του λογότυπου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) θα… ντυθεία απόψε ο Λευκός Πύργος, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Στόχος της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση του κοινού για την επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας όπου από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. θα ολοκληρωθούν οι δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας 2024. Παράλληλα, στον κοινόχρηστο χώρο θα υπάρχει και η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αναπαραστάσεις της Κοινωνικής Εργασίας μέσα από τα μάτια των Κοινωνικών Λειτουργών».

Καλαμαριά: Χωρίς μεσάζοντες η διάθεση προϊόντων
Απευθείας διάθεση προϊόντων πραγματοποιείται σήμερα από τις 08.30 π.μ. μέχρι και 14.30 μ.μ. στις Καπναποθήκες, στη Νέα Κρήνη, στην Καλαμαριά. Η διάθεση των προϊόντων διοργανώνεται από το «Αγροτικό Παντοπωλείο». Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν όσπρια, λαχανικά, μέλι, λάδι, ελιές και άλλα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς σε πιο προσιτές τιμές της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *